Chronische Lage Rugpijn

Rugklachten of lage rugpijn zijn de bewegingsklachten die we het meest in onze praktijk zien. Nagenoeg iedereen krijgt in zijn leven één of meerdere keren te maken met rugklachten.

Bij het merendeel van de patiënten verdwijnen deze klachten spontaan. Helaas merken we soms dat deze klachten een geruime tijd kunnen aanslepen en chronisch kunnen worden.

Veel voorkomende oorzaken van chronische lage rugpijn kunnen zijn.
Overgewicht
Spanning en stress
Een plotse of terugkerende verandering van belasting: plots meer of minder sporten/werken
Een verkeerde houding of beweging
Zware gewichten tillen
Een (verkeers-)ongeval

De behandeling is heel sterk afhankelijk van uw specifieke klachten (rugpijn, bekkenpijn, stijfheid in de rug, minder activiteiten kunnen uitvoeren). Een uitgebreid vraaggesprek en klinisch onderzoek is dan ook uiterst belangrijk. Vaak is de behandeling een combinatie van manuele technieken (mobilisaties, manipulaties, stretch en losmaken van spieren), oefeningen en uitleg.

Onze gespecialiseerde kinesitherapeuten/manueel therapeut zijn hier speciaal voor opgeleid en hebben ruime ervaring in het behandeling van chronische rugpijn.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op 0494 72 51 87 mail ons op info@re-active.be of gebruik ons contactformulier ! Wij helpen u graag!