Sportkinesitherapie bij Achillespeesontsteking

Ontstekingen van de achillespees (achillespees tendinopathy, tendinitis of tendinose) komt vaak voor bij sporten zoals volleybal, basket, voetbal, hardlopen, voetbal, tennis enz. Tijdens deze sporten zal de achillespees vaak, langdurig en intens belast worden.

De achillespees zal tijdens lopen en springen werken als een sterke veer. Zo zal energie opgeslagen worden in de pees (vb tijdens het landen na een sprong – de veer komt op rek) om vervolgens terug losgelaten te worden (opspringen – de veer schiet terug).

Dit gebeurt niet alleen tijdens springen om ook tijdens het veranderen van looprichting, sprinten, hardlopen enz.

De sterkte van de pees moet dus in balans zijn met de huidige sportactiviteit. Uw sportkinesitherapeut zal dit evenwicht proberen herstellen door de pees te versterken, spieren te rekken, spieren te oefenen en stabiliteit te trainen. Wanneer het aangewezen is tijdig de sportactiviteit te verminderen zal er steeds aandacht besteed worden aan het onderhouden van de conditie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u nog specifieke vragen over uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op 0494 72 51 87 mail ons op info@re-active.be of gebruik ons contactformulier ! Wij helpen u graag!