Corona

– Hoe we u verder kunnen helpen-

Beste patiënten,

Omwille van de huidige corona-epidemie worden in onze praktijk extra maatregelen genomen om u veilig te behandelen.

Om u hieromtrent zo goed mogelijk te informeren, geven we graag antwoord op een aantal veel voorkomende vragen.

Kan ik als patiënt nog bij jullie terecht voor kinesitherapie?

Uiteraard! U kan nog steeds bij ons terecht wanneer u nood hebt aan kinesitherapie, manuele therapie, postoperatieve revalidatie en/of sportbegeleiding. Om de één op één behandelingen in onze praktijk zo veilig mogelijk te laten verlopen, nemen we volgende maatregelen:

– Ontsmet uw handen en draag een mondmasker bij het betreden van de praktijk en oefenzaal

– Gebruik uw eigen handdoek op de matjes en behandeltafel

– Desinfecteer de toestellen en het oefenmateriaal indien u deze gebruikte. Wij voorzien desinfectans.

– Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten in de oefenzaal. We hebben 3 volwaardige ruimtes die u kan gebruiken. Onze therapeuten maken u wegwijs.

– Vertoont u symptomen, is een van uw naasten positief getest op Corona of wacht u nog het resultaat van uw eigen test af? Neem dan contact met ons op om uw afspraak te verplaatsen.

-Wij ontsmetten steeds de behandeltafel, stoel, deurklink,..  tussen twee patiënten door en verluchten regelmatig de behandelruimtes en oefenzalen.

Kan ik als patiënt behandeld worden wanneer ikzelf in quarantaine moet blijven?

Dit kan via video-consult! Onze visie bij Re-Active is dat alle patiënten zo snel mogelijk actief moeten kunnen deelnemen aan hun revalidatie. Tijdens een quarantaine kunnen wij u ondersteunen dmv. een video-consult.

Adhv. een uitgebreid vraaggesprek en kort bewegingsonderzoek, schetsen we een beeld van uw klachten. Vervolgens krijgt u van ons specifiek advies en overlopen we een aantal oefeningen die u zelf thuis kan uitvoeren. Na afloop ontvangt u een gepersonaliseerd oefenschema zodat u thuis zelf aan de slag kan. Hiervoor gebruiken we  PHYSI-app, een app die u als patiënt gratis kan downloaden.

Dit videoconsult is 100% procent terugbetaald door de mutualiteit en wordt niet in mindering gebracht van uw totaal aantal beurten.

Kan ik veilig revalideren/ oefenen in de oefenzaal?

We beschikken over een ruime praktijk met 3 volwaardige oefenruimtes. Hierdoor is het aantal patiënten dat aan het oefenen is per zaal steeds beperkt en kunnen we de afstandsregels garanderen.

Gaan de groepslessen nog door?

Tijdens de Corona-epidemie sporten we tijdelijk in de grote zaal van het OC te Nieuwenhove (Kerhofstraat 30, Waregem) om zo de 1,5 m afstand van elkaar te kunnen waarborgen. Breng hiervoor je eigen matje mee en je mondmasker voor het betreden en verlaten van de zaal.

Wanneer blijf ik best thuis?

Bij symtomen zoals koorts, hoesten, verlies reuk- en smaakzin neemt u best eerst contact op met uw huisarts. Gelieve ons hiervan op de hoogte te stellen zodat we uw afspraak kunnen annuleren of aanvullen met een thuisschema.

Andere vragen over de Corona-maatregelen?

U kan steeds contact met ons opnemen via mail (info@re-active.be) of telefoon (0494 72 51 87)