Veelgestelde vragen

Identiteitskaart, voorschrift van de arts.
Indien je komt voor sportrevalidatie of oefentherapie: comfortabele kledij, handdoek en water

Ja, dit is mogelijk. Onze praktijk is ruim genoeg om je voor de start van de therapie om te kleden.
De eerste sessie 45’, opvolgsessies 30’. Je wordt steeds een half uur door ons begeleid. Bij oa. sportkinesitherapie, orthopedische revalidatie, reconditionering en postnatale kiné heb je ook de mogelijkheid om langer in onze praktijk te oefenen met een persoonlijk oefenschema.
Bij een eerste behandeling registreren we eerst een aantal persoonlijke gegevens en verwerken we het voorschrift. Hierna volgt een grondig vraaggesprek en doorgedreven klinisch onderzoek. Zo brengen we zo goed als mogelijk jouw klacht en hulpvraag in kaart. We achterhalen de oorzaak en bespreken behandelopties. Vervolgens gaan we over tot de behandeling.
Behandelingen aan huis zijn mogelijk indien je vanwege je aandoening niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Ook na een operatie komen wij, indien nodig, tijdelijk aan huis. Zodra je weer mobieler bent, zetten wij de behandeling graag verder in onze praktijk waar we over meer faciliteiten beschikken.
Tof dat je voor ons kiest! Een afspraak kan je eenvoudig online maken. Je kan ons ook mailen of bellen.
Ja, tot 24 uur vooraf aan je behandeling kan je de afspraak annuleren. Niet nakomen of laattijdig geannuleerde afspraken worden aangerekend conform het overeenkomstige tarief.
Onze kinesitherapeuten zijn allemaal hoog opgeleid en scholen zich continu bij. Elk van onze collega’s heeft zijn eigen specifieke specialisaties. Deze kan je terugvinden op onze website. In functie van jouw specifieke klachten en hulpvraag helpen wij je graag om de gepaste kinesitherapeut te kiezen.
Ja, tenzij je zelf aangeeft dat je graag door een andere collega behandeld wilt worden of indien onderling anders afgesproken. Bij postoperatieve revalidatie waarbij je meermaals per week naar de praktijk komt, kan het voorvallen dat je door 2 verschillende kinesitherapeuten behandeld wordt. Dit gebeurt steeds in nauw overleg met elkaar.
De eerste behandeling van het voorschrift moet plaatsvinden binnen de 2 maanden na datum.
Wij werken gedeconventioneerd.
Voor opstarten van een kinesitherapeutisch behandeltraject en terugbetaling heb je een geldig doktersvoorschrift nodig. In uitzonderlijke gevallen kan je voor een eerste inschatting van een sportblessure gerust even langskomen. We verlenen graag advies in de eerste fase (ijs, beweging,) en verwijzen indien nodig door naar uw huisarts / specialist.

Na betaling ontvangt u van ons het getuigschrift met doktersvoorschrift. Dit document bezorg je aan de mutualiteit voor terugbetaling.
De tussenkomst van de mutualiteit is afhankelijk van uw sociaal statuut en kunt u raadplegen op tarief_kinesitherapeuten_20230101.pdf (fgov.be).

Scroll naar boven

proefles

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op